verdwijnende moskee

Vanishing-Mosque-1-728x404vanishing mosque heeft de eerste prijs gewonnen bij een ontwerpwedstrijd.

de design studio rux ontwerp uit new york bedacht een moskee voor een in dubai gevestigd kunst en design collectief. een concept voor de herinterpretatie van een traditionele moskee. een verdwijnende moskee dwz zonder gebouwvorm en daardoor direct geïntegreerd in de stad, meer zichtbaar en meer verbonden met de samenleving.

een ontwerp zonder specifieke locatie, een openbaar plein, oplopende in een puntvorm richting mekka. ommuurd door omliggende gebouwen, met kolommen waaronder water te vinden is voor reiniging en verkoeling en waartussen op hoogte zonneschermen kunnen worden geplaatst.

niet zo geschikt voor ons natte kikkerlandje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s