Labyrint

049_Labyrint_2

Een unieke dwaaltocht door 1 km stalen gangen, unieke ruimtes die je met subtiele details de omgeving vanuit nieuwe invalshoeken laten beleven.

De installatie ‘het Labyrint’ is van het kunst- en architectenduo Gijs van Vaerenberg. Een doolhof is van alle tijden en daagt iedereen uit beweren de 2 ontwerpers. Het duo kreeg al eerder bekendheid met het doorkijkkerkje ‘Read between the Lines’ in Borgloon. Ook erg mooi.

Het labyrint is geplaatst in het Belgische C-mine cultuurcentrum in Genk. De overgebleven beschermde mijngebouwen op het mijn terrein van Winterslag kregen een nieuwe cultureler toeristische bestemming. Onder de naam C-mine bieden ze onderdak aan creatieve geesten zoals de Media, Arts & Design faculty, Studio Pieter Stockmans en een designcentrum. In het bioscoopcomplex Euroscoop kijk je naar de laatste nieuwe films.

C-mine is een site die creativiteit produceert en die je inspireert… Mensen laten zich graag verdwalen, jij ook? Volg de gele lijn en beleef de C-mine duurt nog tot eind september. Op naar Genk?

visnetschoen

adidas-parleyocean-shoes-2

Afval van de één kan de schat van de ander worden…

Adidas heeft een nieuwe sportschoen gemaakt van uitsluitend afval en visnetten uit de oceaan. Adidas werkte hiervoor samen met Parley for the Oceans, een organisatie die het doel heeft om het bewustzijn over de vervuiling van de oceanen te verhogen.

De netten hebben ze verkregen door een illegaal stropersschip 110 dagen te volgen voor de kust van Zuid Afrika, daar waren ze illegaal aan het diepzee vissen met de kenmerkende blauwgroene netten. Een goed materiaal met een frisse kleur voor een mooie schoen!

Het betreft nog een concept en er volgen meerder producten gemaakt van afval uit zee later dit jaar. Zo kunnen we uiteindelijk die vreselijke plastic soep alsnog gaan consumeren… Goed bezig Adidas!

Plastic Drift

fab12f1148e1a33573f7b980aeb18feaa9a56fc8_2484_large

Prachtige fotokunst van de Engelse kunstenares en biologe mevrouw Engelhard met de titel ‘Plastic Drift’. Ze ging duiken bij Curacao en Indonesië en fotografeerde plastic op 7 meter diepte.

Het plastic is erg mooi en esthetisch gefotografeerd, het lijken haast vissen, kwallen of planten. Het lijkt haast natuurlijk. Haast, het betreft hier een plastic poppenromp. Op deze mooie manier wil ze aandacht vragen voor iets lelijks en het steeds groter wordende probleem; plastic en plasticsoep….

Laten we allemaal nog beter ons best doen om alle afval netjes in te zamelen en te recyclen!

Het Groninger Museum

Night of Arts - Groninger Museum, Groningen, The NetherlandsEén van de hoogtepunten van het postmodernisme en een topattractie voor de stad en provincie Groningen; het Groninger museum…

Vanwege de bijzondere architectuur, ontworpen door bekende architecten en vanwege het  destijds vernieuwende kleurgebruik. Felle kleuren op de wanden, plafonds en vloeren en overal andere kleuren. Voorheen werd kunst voornamelijk op witte wanden getoond.

Een langwerpig eiland met 3 hoofdvolumes geplaatst in het verbindingskanaal als verbinding tussen het hoofdstation en de binnenstad. Onder leiding van museumdirecteur Frans Haks werkte hoofdarchitect Alessandro Mendini samen met gastarchitecten Michelle Del Lucchi, Philippe Starck en Coop Himmelb(l)au. Het werd opgeleverd in1994 en bestaat nu 20 jaar.

In 2010 heeft het een grondige opknapbeurt gehad en is het museum aangevuld met een infocentrum van Jamie Rayon, een Joblounge van Studio Job en een Mendini restaurant van Maarten Baas.

Een bijzonder museum wat iedereen gezien moet hebben of in ieder geval gezien wíl hebben.

zeepbellen

IMG_5327

Laatst gemaakt voor het kinderfeestje van dochter Mel en het was een succes, ook de kids konden grote bellen maken!

Het sop maak je van: 3 liter water + 250 ml afwasmiddel [neem Dreft dat werkt echt beter] + 1 kop maizena +  3 theelepels bakpoeder. Doe alles in een schone emmer en dan voorzichtig gaan roeren, zonder schuim te maken. Laat het daarna minstens 1 uur rusten.

De zeepbellenblazer kan je eenvoudig zelf maken: 2 lange stokken met aan het eind een schroefoog waardoor je een touw van ca. 150 cm knoopt  zodat je een driehoek kan maken met het touw en onderin als gewicht een metalen ring.

Blaas dan superbellen: pak de 2 stokken vast en dompel het touw onder in het sop, beweeg de stokken omhoog en trek ze langzaam uit elkaar terwijl je achteruit loopt. Ook de wind kan je daarbij helpen.

Even oefenen, maar de bellen worden echt super groot!

Helaas knappen de megabellen wel vrij snel; heeft iemand daar een goede oplossing voor?

the Beach

the-beach-the-national-building-museum-snarkitecture-designboom-08-1 (1)

De grote zaal van The National Building Museum in Washington DC is getransformeerd tot strand. Met een zee van wit-transparante ballen en een heus wit strand met witte strandstoelen, witte parasols en een snackbar… Bijna een miljoen balletjes vormen zo een zee waar bezoeker een duik in kunnen nemen.

Er is een onverwacht landschap ontstaan waar bezoekers kunnen relaxen en socializen. Deze installatie van Snarkitecture is mogelijk gemaakt door crowdfunding en laat zien dat je met een onverwacht materiaal verrassende en ongebruikelijke dingen kan doen. The National Building Museum is een non-profit instelling voor het bevorderen van architectuur, design, bouw en stedelijke planning. Voorheen was er een houten labyrint in deze zaal geplaatst waar 50.000 bezoekers op af kwamen.

Wie gaat er op vakantie naar Amerika en dan naar Washington? Neem dan een frisse duik! Vooral als je de ballenbak, die tijdelijk in Londen was, hebt gemist… Je kan hier nog een duik nemen tot 7 september.

upgrade

561fc019b83434fa74c2ea71c5d82430

Een huis uit 1960 kreeg een upgrade naar het nu door het helemaal te bekleden met donkergrijs hout en donkergrijze singels.

Onnodige elementen werden weggelaten en een archetype huis bleef over. Het grijze hout is vacuüm geperst en geïmpregneerd en behoeft daardoor vrijwel geen onderhoud. De oorspronkelijk wit gestuukte woning werd getransformeerd tot een moderne donkergrijze woning. WillemsenU Architecten uit Eindhoven remodelleerde de woning geheel.

Ook de binnenzijde werd aangepakt. Het was eerder gerenoveerd door Piet Boon, maar was opnieuw toe aan een herindeling voor een studeerkamer en meer ruimte voor de -inmiddels- tieners. De leefruimtes werden naar de andere kant verplaatst om meer te kunnen genieten van de prachtige natuur. Door gebruik te maken van beton en donker hout past binnen goed bij buiten. De tuin werd opnieuw beplant met strakke hagen en plantenvakken en er werden vlakken met grote tegels gemaakt.

Wanneer je vanuit de tuin naar het huis kijkt zie je dezelfde stijl buiten en binnen en dat zorgt voor rust. Het plaatje klopt.