huisje-met-kap

2by4-view-from-the-lake2 Prachtig zomerhuisje op een prachtige plek…

een recreatiewoning van 21 m2 geplaatst bij de Loosdrechtse Plassen. Het mooie en pure ontwerp is van 2by4-architects. Vanwege de plaatsing in het natuurgebied en strenge regels moest het hetzelfde volume en dezelfde vorm krijgen als het voorgaande huis, een traditioneel ‘huisje met kap’.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen was; complete transparantie in de lengterichting van het eiland en beslotenheid richting de aanwezige eilanden aan weerszijden. De natuur staat voorop en door het huisje zo simpel mogelijk te houden ligt de nadruk op het ervaren van de natuur. De opvouwbare buitengevel kan in verschillende standen gezet worden om zo meer of minder licht via de zijgevel binnen te halen.

De binnenruimte is opgedeeld in 2 delen: de woon/slaapruimte en de eetruimte. Maar er is geen fysieke scheiding tussen de ruimtes aangebracht om zo de transparantie optimaal te houden. De ruimtes onderscheiden zich door materiaalgebruik en hoogteverschillen. Waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar over lopen…

Zou je het kunnen huren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s