Polenta Norma van Jamie

En weer een fijn recept van Jamie Oliver die we gezien hebben op tv, Polenta met een Normasaus en dat probeerden we!

Nodig: 1 grote aubergine + 1/2 bosje peterselie + 400g gehakt + 1 el venkelzaad +1 teen knoflook + 2 el zoete chilisaus + 2 el balsamicoazijn + 1 blik van 400g tomatenblokjes + 2oog polenta + 1 klontje boter + 30g Parmezaanse kaas [hoofdgerecht, 4 pers]

Doen: Snijd de aubergine in kleine blokjes, strooi er royaal zout op en laat het 15 minuten staan. Hak de peterselie fijn en doe het bij het gehakt in de kom, voeg wat zout en peper toe. Draai kleine gehaktballetjes en rol deze door de venkelzaadjes en zet de balletjes weg in de koelkast.

Pak handjesvol aubergine en knijp het zoute vocht eruit. bak ze in olijfolie in ca. 10 minuten goudbruin. Knijp de teen knoflook erbij en roer de chilisaus en de balsamico erdoor. Voeg de tomaatblokjes toe en een scheutje water. Laat de saus in 10 minuten wat indikken.

Bak intussen de gahaktballetjes in een andere pan in een scheut olijfolie en kook de polenta volgens de verpakking. Roer het klontje boter en de helft van de kaas erdoor. Roer de gahktballetjes door de saus en serveer ze middenin de polenta en strooi er wat peterselie en geraspte parmezaan over.

Snel en makkelijk zoals Jamie beloofd. Ook nog eens erg lekker. Maken!

Deze is ook lekker: https://jmdinspireert.com/2022/01/29/polenta-met-paddestoelen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s