lofoten

a_large

Wat een prachtige plek om tot rust te komen…

Dit is in Kleivan op de Lofoten, ten noorden van de poolcircel. Er stonden al 3 gebouwen: een vissers huisje, een gebouw voor de productie van levertraan en een om kabeljauw te zouten. Deel van een verlaten vissersdorp uit de vroege jaren 1900, historisch van belang en opgenomen in het Cultureel Erfgoed Plan voor de Lofoten.

Door dit meeting point kan dit prachtige gebied weer interessant worden voor bezoekers. Toeristen, artistieke groepen en ook buurtbewoners kunnen er gebruik van maken. Het is ontstaan als opdracht voor studenten aan de School for Architecture and Design uit Oslo, het gaat hierbij om het ontwerpen en deels ter plekke uitvoeren hiervan.

Een houten vouwsysteem van 3 delen komend uit de rotsen. De delen kunnen verschuiven en zo licht naar binnen laten en bieden een bijzonder uitzicht op het landschap. Er is een sauna en een rustruimte. Buiten een warm/koud bad en je kan er een tafel met 2 lange banken creëren met een geïntegreerde bbq.

Op het laagste punt is een tafel gemaakt om vis schoon te maken… kakelverse vis voor op die bbq.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s