Ikea ++

gallery-1465505662-hay-ikea-bag

Ikea gaat samenwerken met HAY en met Tom Dixon.

Met het Deense HAY gaat woonwarenhuis Ikea de toekomst van Scandinavisch design verkennen. Scandinavisch design kenmerkt zich door functie, bescheidenheid en eenvoud. Wat zijn nu de functionele en emotionele behoeftes van het moderne dagelijkse leven thuis? Er zal een collectie ontstaan die moet zorgen voor meer sociale interactie en gezelligheid in de woonkamer.

De samenwerking met de Brit Tom Dixon moet gaan leiden tot een vernieuwende collectie meubels en woonoplossingen voor met name kleine leefruimtes. De ruimtes in huis worden steeds kleiner, wat heeft dit voor gevolgen voor het design en de productie van meubels? Tom Dixon is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing en gaat nu vooral kijken naar nieuwe zitoplossingen.

De ambitie is om uitzonderlijk design te maken voor zoveel mogelijk mensen. Voorheen werd al samengewerkt met modeontwerpers en met Nederlands designer Piet Hein Eek.

De bekende blauwe Ikeatas, Frakta is inmiddels onder handen genomen door designers van HAY en wordt donkergroen met wit. Kleuren die lang -langer- mee zullen gaan.

De nieuwe collecties [en de tas] zijn in de tweede helft van 2017 verkrijgbaar.

Een gedachte over “Ikea ++

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s