Golden Joinery

a7f29fa843c0bce11d4005210b603e61_xl

Iets dat kapot is zichtbaar repareren met goud, met een ‘gouden litteken’ maak je de beschadiging tot ornament.

Het principe van Kintsugi uit Japan, waarbij aardewerk wordt gerepareerd met ‘goudlijm’ Hier vertaald naar kleding; met gouden draden of gouden lapjes, maak je opnieuw een eyecatcher van je favoriete kledingstuk.

Saskia van Drimmelen en Margreet Sweerts hebben dit idee verwerkt tot workshops, Joineries waarbij deelnemers meegebrachte kapotte kleding gaan repareren met gouddraad terwijl ze gouden mouwen aan krijgen. Er ontstaat een ‘gouden verbinding’ de deelnemers maken een verbintenis met hun kleding en met elkaar.

Inmiddels is er een spel uitgebracht; het Golden Joinery-spel. Een serie kaarten en een bord. De kaarten geven uitleg en een opdracht, daarmee werk je aan een kledingstuk. Bedoelt voor iedereen, modeprofessionals en leken, volwassenen en kinderen. Samen ga je je kleding repareren met goud.

Zodat er gouden verbindingen ontstaan…

We blogden al over het Kintsugi: https://jmdinspireert.com/2016/06/21/kintsugi/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s