Shoelaces

metalarte-metalarte-shoelaces-de-mesa-grande

Een collectie schemerlampen van…. Shoelaces. Schoenveters.

Je kan kiezen uit 5 hanglampen of 2 tafellampen. Geheel rood, zwart, grijs of fluor. Bovenstaande multi-colour en zelfs naar eigen wens een kleuren combinatie bestellen. Elke lamp is anders en uniek, dat komt door het handwerk.

Een initiatief van het hippe schoenenmerk Camper. Ze hebben product designer Curro Claret gevraagd mee te denken over de inrichting van hun winkel in Barcelona en zo ontstond een samenwerking met een sociale werkplaats. Twee jaar later hetzelfde in Madrid.

Tientallen schoenveters werden -in de sociale werkplaatsen- met de hand gewikkeld om de frames van lampen. Om een betere samenleving op te bouwen. Geen liefdadigheid, maar kansarmen nieuwe kansen bieden om via creativiteit weer nuttig te zijn en zich nuttig te voelen.

Het werd een succes. Daarna werd verlichtingsmerk Metalarte aan de samenwerking gekoppeld en zijn de lampen in hun collectie opgenomen.

Mooi initiatief met een mooi resultaat.

We blogden eerder over Camper, een project waar ook met schoenveters werd gewerkt: https://jmdinspireert.com/2015/03/05/camper-together/

 


			

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s