Flotex

2b8c9f83757a50757def437ab697544d5fbbf498-at1600

Flotex Dutch Design is een opvallende collectie, bestaande uit 6 vloeren, ontworpen door 6  ontwerpers. Deze ontwerpers hadden geen enkele ervaring met vloeren, er is op een andere manier naar gekeken met verrassende resultaten.

Flotex is een combinatie van tapijt en een harde vloer. Voelt zacht aan en is wel makkelijk schoon te maken [kan met een schrobmachine] Het wordt vaak toegepast in de zorg, kantoren en scholen en heeft een vrij suf en saai imago. Vandaar deze opdracht van huisontwerper Thomas Eurlings aan zijn favoriete ontwerpers om het product designtechnisch op te leuken.

‘Arrow’ is van Antoine Peters en ontstaan vanuit mode en altijd met een glimlach. De print lijkt op ruis, van het vroegere lege tv-scherm zag. Pas als je de print van heel dichtbij bekijkt zie je kleine pijltjes [arrow], maar bij een stof voor een jurk ervaar je dat anders dan voor een vloer waar je overheen loopt…

‘Tulpenveld’ is van Hilde Koenders, zij is gefascineerd door tulpen en brak in 2014 door met Tulpen Mania. Voor Flotex is het motief van het tulpenblad vergroot toegepast. ‘Starwalk’ is een zeepbellenmotief van Nienke Sybrandy. Zij paste dit ook al toe op theedoeken, plaids en serviesgoed. Rop van Mierlo maakt normaal brochures, boeken of kledingstukken. ‘Welcome to Jupiter’ is meer fluffy en eigenzinnig. ‘Composition with Pink Lines’ van Sigrid Calon lijkt een soort 3D print te zijn met moderne vormen en felle kleuren. Tot slot een minimalistischer insteek na een bezoek aan Japan, tapijt ‘Still ‘ is sophisticated, stoer grafisch en toch zacht.  Mae Engeleer houdt van vergeten weeftechnieken en ambachtelijk werk.

Opgeleukt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s