Babi Pangang

IMG_8239.jpg

Leuk recept uit de ‘Boodschappen’ van april 2016 en het resultaat is erg lekker!

Nodig: 500 g hamlappen in repen + 2 uien gesnipperd + 2 tenen knoflook gesnipperd + 3 el bruine basterdsuiker + 1 el sambal geleek + 5 el. ketjap manis + 1 blikje [70 g] tomatenpuree + 250 ml rundvleesbouillon + 1 el. appelstroop + maizena + arachideolie

Doen: kruidt het vlees met zout en peper en bak het goudbruin in de hete wok in wat arachideolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee. Roer de basterdsuiker, ketjap en sambal door elkaar en voeg dit toe aan het vlees. Stoof het zacht ca. 10 minuten. Roer de tomatenpuree, bouillon en stroop door elkaar en meng deze door het vlees. Verwarm nog 3-4 minuten. Bindt deze saus eventueel met wat aangelengde maizena.

Heerlijk met [zilvervlies]rijst, Atjar Tjampoer en gebakken uitjes.

> Wat is het gevaarlijkste gerecht ter wereld? Babi Pang Pang! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s