Het nieuwe Medium

data.1120xC1017x678+0+45.1120x747.jpg

Het Nieuwe medium is een mooi oud schooltje in de buurt van Heerenveen. Degene die hét beste idee ervoor heeft kan het gebouw winnen. Een heuse prijsvraag dus.

Het pand is vervallen en heeft een flinke opknapbeurt nodig. De Gemeente zoekt nu een oplossing middels een inschrijving en degene met het beste idee voor een nieuwe duurzame bestemming die de leefbaarheid van het dorp ten goede komt wint. Het dorp bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Diegene mag het gebouw dan kopen voor € 25.000.  Dat is niet zo heel veel geld, het is én van de oudste schoolgebouwtjes van Friesland in het dorpje Aldeboarn [Oldeboorn] vlakbij Heerenveen.  Oorspronkelijk gebouwd als  kleuterschooltje en is ook jaren als jeugdsoos ‘het Medium’ in gebruik geweest.

Wij lazen er laatst over in de krant. Wij zijn benieuwd, altijd leuk als oude karakteristieke panden een nieuwe invulling krijgen!

Meer lezen over ons pand? https://jmdinspireert.com/2015/01/22/de-oude-muziekschool/

Mountain Hut

Peter_Pichler_Architecture_mountain_.jpgPeter_Pichler_Architecture_Oberholz_10 2.jpg

Na het winnen van een ontwerpwedstrijd voor een ‘mountain hut’ is het ontwerp van Peter Pichler in samenwerking met Pavol Mikolajcak inmiddels gerealiseerd. Deze mooie hut is geplaatst op 2000 meter hoogte in de Italiaanse Dolomieten.

De royale hut heeft een restaurant en is gesitueerd naast de skilift van Oberholz in Obereggen. Het is een moderne variant van een Stube en dan ook gemaakt van hout, veel hout. Mooi organisch verwerkt. De buitenkant wordt beschreven als een omgevallen boom met 3 hoofdtakken en die 3 takken eindigen met elk een grote glazen gevel. Alsof er 3 hutten staan. Mooi!

Dus… mocht je deze winter gaan skiën in de Dolomieten, beslist even gaan pauzeren in deze Stube!

Dichterbij huis iets moois ontdekken? Check: https://jmdinspireert.com/2018/12/10/uitkijktoren/

 

uitkijktoren

11510NEXT_architects_Hoge_Blekker_02_resize.jpg

Ontstaan vanuit een prijsvraag om het landschap en een ‘landmark’ samen te brengen zal er in de loop van 2019 een mooie uitkijktoren worden geplaatst aan de Belgische kust.

Een observatiepunt vanwaar je onbelemmerd de horizon kan beleven. Uitkijktoren de Hoge Blekker wordt geplaatst in Kokszijde ter plaatse van de hoogste duin, de Hoge Blekker, aan het Belgische strand.

Bezoekers kunnen dan naar 20 meter hoogte klimmen via een helixvormige trap om dan op een platform van het uitzicht te genieten. De toren wordt bijna helemaal opgebouwd uit slanke houten balkjes die samen een constructieve eenheid vormen.

Amsterdams bureau NEXT architects won deze prijsvraag en werkt voor de uitvoering ervan samen met een Duits ingenieursbureau Miebach Consulting die gespecialiseerd is in het gebruik van hout als constructief materiaal.

Toch eens kijken in de zomer bij die Belgische kust…

Meer architectuur tips? Zoals deze: https://jmdinspireert.com/2018/06/05/cappuvino/