uitkijktoren

11510NEXT_architects_Hoge_Blekker_02_resize.jpg

Ontstaan vanuit een prijsvraag om het landschap en een ‘landmark’ samen te brengen zal er in de loop van 2019 een mooie uitkijktoren worden geplaatst aan de Belgische kust.

Een observatiepunt vanwaar je onbelemmerd de horizon kan beleven. Uitkijktoren de Hoge Blekker wordt geplaatst in Kokszijde ter plaatse van de hoogste duin, de Hoge Blekker, aan het Belgische strand.

Bezoekers kunnen dan naar 20 meter hoogte klimmen via een helixvormige trap om dan op een platform van het uitzicht te genieten. De toren wordt bijna helemaal opgebouwd uit slanke houten balkjes die samen een constructieve eenheid vormen.

Amsterdams bureau NEXT architects won deze prijsvraag en werkt voor de uitvoering ervan samen met een Duits ingenieursbureau Miebach Consulting die gespecialiseerd is in het gebruik van hout als constructief materiaal.

Toch eens kijken in de zomer bij die Belgische kust…

Meer architectuur tips? Zoals deze: https://jmdinspireert.com/2018/06/05/cappuvino/

City Cufflinks

rotterdam-cufflink-3.jpeg

Beroemde gebouwen van een stad verwerkt in prachtige manchetknopen. Eerder verwerkte Seroj de Graaf New York en Londen en na Amsterdam en Den Haag nu ook de skyline van Rotterdam met onder andere De Rotterdam, de kubuswoningen, hotel New York, de Markthal en ook de Kuip. Hoe Rotterdams wil je het hebben?

Ze worden gemaakt in een gelimiteerde oplage van 500 sets en je kan vast online intekenen. Voor € 295 heb jij dan je favoriete stad als manchetknoop. Leuk!

Draag je geen manchetknopen? Een ring? https://jmdinspireert.com/2017/01/19/city-ring/

Cappuvino

IMG_20180528_123253_2.jpg

Bijna klaar is ie, het dakterras van Cappuvino. Voor een lekkere Cappuccino-with-a-view, je hebt er namelijk zicht op de Vismarkt! Zittend in de zon en kijkend naar de markt, de Korenbeurs en de der A-kerk. Prachtig toch?

Er komt een lang tafelblad langs de gehele zijkant met allemaal krukken erbij, daarnaast wat bankjes, tafeltjes en parasols. In totaal is er plek voor zo’n 50 man. Dus 50 man-with-a-view. Leuk.

Extra reden om hier naar toe te gaan: het gebouw is de winnaar van de Grote Groninger Gebouwenenquette. Het kreeg zowel de publieksprijs als de juryprijs. De nieuwbouw is een ontwerp van het Groninger architectenbureau De Zwarte Hond.

Er gaat niets boven Groningen!

Meer leuke blogs over Groningen? https://jmdinspireert.com/2018/02/05/quetzal/  Uit eten in Groningen? Een eerdere tip: https://jmdinspireert.com/2016/07/18/de-haan/

Château La Coste

14957351845501495633134811WEARECONTENTS_Chateau-LaCoste-RPBW-0030

Opnieuw een architect die een prachtig project realiseerde voor een wijnhuis, dit keer was het Renzo Piano. Hij ontwierp het voor het prestigieuze wijnhuis Château la Coste in Zuid-Frankrijk. Het futuristische wijnhuis heeft hiermee een mooie combinatie voor wijn, architectuur en kunst.

Het gebouw boven de grond is opgebouwd uit witte metalen bogen met daartussen gespannen doeken, samen de lay-out van wijnstokken. Het contrasteert flink met de natuur eromheen, maar zonder storend te zijn. De witte delen volgen de lijnen van de wijnvelden eromheen en de lange hoofdstructuur snijdt rechtstreeks in de horizontaal geploegde wijngaarden. Delen onder de vloer zijn toegankelijk voor publiek en bieden expositieruimte voor kunst en fotografie. Mooi.

Andere grootheden die een wijnhuis ontwikkelden waren Tadao Ando, Frank Gehry, Jean Nouvel en Philippe Starck…

Wij blogden eerder over een bijzonder wijnhuis, zie daarvoor https://jmdinspireert.com/2016/09/05/wijnhuis/

BA Residence

1454594368

Bij deze royale villa is het concept zeer sterk en consequent doorgevoerd. Baksteenvolumes bepalen de sculpturaliteit en definiëren de relaties tussen de functies onderling, tussen binnen en buiten en met de tuin.

Deze volumes zie je terug in de architectuur, in de tuin en in het interieur. Het klopt allemaal en past goed bij elkaar. Vaak zie je een strak huis met draperieën binnenin, daar denken de meesten niet over na. Hier wel. Met weinig materialen die telkens worden herhaald ontstaat hier een eenheid en blijft het sober en ingetogen. Wellicht een reactie op de juist zeer aanwezige grote villa’s in de omgeving?

Een prachtig ontwerp van Vincent van Duysen Architects. Die naam horen we steeds vaker: hoofdpersoon Vincent van Duysen is door België uitgeroepen tot designer of the year. Terecht. Een ontwerper pur sang, een alleskunner: naast woningen ontwerpt hij ook interieurs en producten zoals lampen.

Ik ben fan.

 

 

COS door Snarkitecture

COS-LA-Pop-Up-Store_Snarkitecture_dezeen_sq

Deze pop-up winkel van COS in Los Angeles is een ontwerp van het New Yorkse ontwerpbureau Snarkitecture.

Uitgangspunt is de kleur roze die uit de herfst en winter kledingcollectie van COS zijn gehaald. Plafondhole spiegels tegen de lange wand maken de ruimte eindeloos, de ruimte zelf is helemaal wit. Installaties van poederig zalmroze panelen [copper-orange, de kleur van 2015] waar kledingstukken in vorm en silhouetten uit zijn gesneden zorgen voor handige scheidingselementen, mooie doorkijkjes en een minimalistische en serene sfeer.

Volgens kledingmerk COS, die vaak samenwerkt met verschillende architecten en ontwerpers, zijn design en architectuur de belangrijkste sleutel voor het succes van dit Scandinavische merk.

Deze winkel is zeer kort geopend, tussen 6 en 15 november.

victoriaans resevoir

item5.rendition.slideshowHorizontal.matt-emmett-abandoned-buildings-photography-06de britse fotograaf matt emmett draagt altijd een bouwvakkershelm tijdens het fotograferen.

hij fotografeert vergeten locaties in het verenigd koninkrijk, luxemburg, belgië en frankrijk. hij raakte gefascineerd door de  aantrekkingskracht van ruïnes, van verlaten architectuur waaronder schoolgebouwen, fabrieken en militaire bases. deze zijn nu stil en verlaten, maar waren ooit vol geluid en vol beweging.

emmett is een urbex; een urban explorer en hij behoort daarmee tot een selecte groep fotografen die altijd opletten wat en waar mooie objecten zijn om te fotograferen.

op de foto een resevoir uit het victoriaans tijdperk voor de opslag van drinkwater, het ligt diep verborgen onder een van londen’s meest bezochte park.

drukte en lawaai boven de grond. rust en stilte eronder…