Gehaktbrood

IMG_3095

Dit overheerlijke recept voor Provençaals Gehaktbrood delen we weer graag met jullie. We maakten het laatst voor een verjaardagsfeest en iedereen die bleef lunchen kreeg er een dikke plak van…

Nodig: 500g rundergehakt + 2 sneetjes -oud- wit brood + 5 gesnipperde sjalotten + 2 el pijnboompitten + 1 el kerriepoeder + 75 g gedroogde abrikozen [in stukjes] + 5 gedroogde tomaten op olie [in stukjes] + 1 el citroensap + 1 ei + olijfolie + zout/peper

Doen: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de korsten van het brood en verkruimel het binnenste. Verhit olijfolie en fruit hierin de sjalotten. Schep de pijnboompitten en kerriepoeder er door en roerbak 2 minuten mee om dan ook de abrikozen, tomaten en citroensap toe te voegen. kneed het gehakt met het broodkruim, ei en het gemaakte roerbak mengsel. voeg eventueel wat zout en peper toe. Vorm van het gehakt een langwerpig brood en leg het op bakpapier op de bakplaat. Bak het brood in het midden van de oven in 40 tot 45 minuten gaar. [Afdekken met folie als deze te donker wordt]

…aangevuld met bijvoorbeeld wat pasta met saus of een frisse salade voor een lekkere maaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s