Specu-Noir

IMG_1209.JPG

Koekjes bakken, leuk tijdens dit herfstige weekend. Vandaag een leuke variant op de café-noir koekjes: specu-noir koekjes. Met speculaas [koek]kruiden passen ze nog beter bij de herfst.

Nodig:110 g roomboter, op kamertemperatuur + 150 g lichte basterdsuiker + snuf zout + 250 g bloem, gezeefd + 10 g bakpoeder + 2 el koekkruiden + 2 el espressokoffie + 150 g poedersuiker

Doen: meng de boter en de suiker in een kom met een pollepel, een mixer en deeghaken of met de hand. Voeg het zout, bloem, bakpoeder en koekkruiden toe en meng tot een deeg. Wikkel de bal in plasticfolie en leg deze voor tenminste een uur in de koelkast [langer geeft meer smaak]

verwarm de oven voor tot 150 graden. Haal het deeg uit de koelkast en laat het iets zachter worden en kneed het kort door. Bestuif je werkblad met wat bloem en gebruik een deegroller om de bal uit te rollen tot een plak van ca 3 mm dik. Snijdt koekjes uit het deeg [of gebruik vormpjes om uit te steken] en bak de koekjes ongeveer 30 minuten.

Laat de koekjes afkoelen en maak een smeerbare pasta van de poedersuiker en de koffie en bestrijk de koekjes er mee.Laat het glazuur hard worden en geniet van je overheerlijke en mooie koekjes! Mmmmmmmmmm, lekker bij koffie of bij warme chocolademelk.

[koekkruiden kan je eenvoudig zelf maken van verschillende kruiden of je koopt ze kant en klaar]

Ook o zo lekker, deze variant op een andere klassieker: https://jmdinspireert.com/tag/pepernoten/

Een gedachte over “Specu-Noir

Plaats een reactie